PostHeaderIcon OZB – Gijzenzele: OZB opnieuw zwaar onderuit

Na de stevige pandoering die OZB vorige week te verwerken kreeg van Serskamp-Schellebelle, kon trainer Frank Van Brussel deze week al een aantal spelers recupereren. Zo kwamen Jan-Batist Beirens, Kevin Eeckhoudt en Jonas Steenhout opnieuw bij de groep. Ook John Liebrecht was van de partij. Op die manier loopt het arsenaal aan gekwetste spelers stilaan leeg. De spelers die nu nog in de lappenmand liggen zijn: Niels Van Der Putten, Tomas De Meyer, Stef Van Nuffel, Hendrik Brantegem, Paul Kenis en Bart Meganck. Dit weekend kregen de reserven opnieuw een zware brok te verwerken: Gijzenzele. De bezoekers wonnen hun eerste wedstrijd met maar liefst 12-0 van SK Vlierzele. Het was dus opletten geblazen.

OZB begon goed aan de wedstrijd. Net als vorige week had Bavegem de tegenpartij goed in de tang. Gijzenzele kwam er maar heel moeilijk door en kon zo goed als geen enkele uitgespeelde kans creëren. Ook OZB kon in de beginfase niet echt dreigen, maar loerde op een snelle tegenprik via John Liebrecht. Het eerste echte gevaar leverde onmiddellijk een doelpunt op. John Liebrecht nam een vrije trap van OZB meteen op de slof en de bal verdween tegen de netten. De scheidsrechter had echter dubieus buitenspel gezien en keurde het doelpunt af. Na een kwartier spelen kregen de bezoekers nog een cadeautje van de scheidsrechter. In het strafschopgebied kwam de bal tegen de handen (die keurig tegen het lichaam werden gehouden) van Cédric Meuleman en de arbiter wees naar de stip. De penalty werd keurig omgezet: 0-1. Tien minuten later werd het nog erger voor OZB. Thomas De Brouwer hakte flink door op de benen van een bezoeker en mocht gaan douchen. OZB moest dus onder de loden zon met zijn tienen verder tegen Gijzenzele. De bezoekers hadden het echter niet onder de markt in de eerste helft. Zelf creërden ze met een mannetje meer geen grote doelkansen, maar het was integendeel OZB dat de meest dreigende ploeg was. De laatste pass was echter steeds iets te slordig. We gingen dus rusten met een (onverdiende 0-1).

Na de eerste helft mocht OZB dus nog hopen op meer. Deze hoop verdween spijtig genoeg heel snel. Gijzenzele trapte af, waarna een bezoeker van aan de middenlijn een pegel op de bal gaf en Jan-Batist Beirens met een geweldig doelpunt het nakijken gaf: 0-2. Je zou verwachten dat de kopjes nu naar beneden zouden gaan bij de Oranjezonen, maar dat was de eerste minuten nog niet het geval, integendeel. John Liebrecht had gezien wat de tegenpartij deed en dacht bij zichzelf…ik kan beter. John nam vanop zo’n 30 meter, en tegen de zijlijn, een rebound ineens op de slof. De bezoekende doelman volgde met argusogen het leer, zonder ook maar één enkele beweging te maken. Met een grote boog ging deze fantastische poging echter tegen de binnenkant van de paal…opnieuw pech dus voor OZB. De hitte begon stilaan zwaar door te wegen en dat zag je op het veld. Na zo’n 50 minuten sputterde de motor van Bavegem en ging Gijzenzele op cruise control door naar een grotere overwinning. Er volgden immers nog drie doelpunten: 0-5. Het moet wel worden gezegd dat ze daarvoor ruim de tijd kregen van de scheidsrechter. De tweede helft duurde zo’n 53 minuten.

OZB verdient dus een pluim voor de vechtlust, maar de cijfers na twee speeldagen zijn zeer hard. Nul doelpunten gemaakt, elf doelpunten geïncasseerd en troosteloos laatste. Volgende week trekken de Oranjezonen richting Massemen. Hopelijk kan OZB daar voor de ommekeer zorgen. Natuurlijk willen we dit verslag graag aflsuiten met een positieve noot: de reserven begonnen de laatste jaren steeds minder goed aan de competitie en konden telkens afsluiten met een dichte ereplaats. Er is hoop!

Leave a Reply

Facebook Pagina!